martinas skoltips på nätet

Advent = betygstider

11.12.2010 13:50

Kan känna en gnutta frustration när jag ser eller hör om alla som putsar fönster, hänger upp julgardiner, sätter gran och pynt med julslingor i trädgården, gör egna adventskalendrar, bakar lussekatter med barnen, skottar snö, julstädar, köper julklappar, dricker glögg och går på julmarknader. Ibland hör man tom om någon som börjar tidigt med sillinläggningar, stoppar korv, binder halmbockar o dyl. Ryys!!

I vår familj, med två heltidsarbetande lärare, blir det inte mycket adventsmys och julförberedelser.
Vi slängde upp ett par stjärnor i fönstren till den första advent, de stora barnen var härdade nog att själva skapa lite julstämning, genom att sätta på en julskiva, och så drack vi glögg.
Allt medan jag rättade prov och sammanställde åtgärdsuppföljningar.

Nu är vi snart framme vid den tredje advent.
Adventsljusstaken med levande ljus har ännu inte hunnit fram, fönsterlaven ligger begravd under snö. Gårdsplanen är ännu inte skottad. Julförberedelserna är opåbörjade. ...eller nästan...
Jag har snubblat över två snabbköpta julklappar. Pappa och minstingen limmade ihop ett pepparkakshus igår. Jag dricker saftglögg, bedömer inlämningsarbeten och sätter betyg.
Barnen umgås med kompisar, hjälper till med att vika undan tvätthögarna och sätta upp julslingor i trädgården.
På söndag ska betygen vara satta. Nästa vecka ska de sista uppföljningarna vara gjorda. Nästa helg börjar privatlivet igen. Love it!

 

Sök på webbplatsen

Omröstning

Har du haft någon nytta av något på min hemsida? Fått någon inspiration? Av vad i så fall?

lektionstips, kemi (719)
18%

lektionstips, biologi (397)
10%

lektionstips, fysik (477)
12%

lektionstips, teknik eller matte (631)
16%

didaktik- och metodiktips (540)
14%

blogg eller länkar (193)
5%

annat (976)
25%

Totalt antal röster: 3933

Förra undersökningen handlade om vad ni läsare saknar mest på nätet, och resultatet visade att  bedömningsmatriser och olika former av stöd för formativ bedömning är det som efterfrågas absolut mest (35 röster av 57). Även laborationstips i no (13 av 57) och didaktik- och metodiktips i no (5 av 57) efterfrågas.  Ett fåtal saknade didaktik och metodiktips i matte (3 av 57) och en ansåg att det saknas stöd i institutionsarbetet (1 av 57).