martinas skoltips på nätet

Djupt vatten....

20.01.2011 20:07

Så är jag då igång med terminens kanske största utmaning, ett teknikprojekt i åk 9.
Vi ska under några veckor lära oss lite om olika typer av flytande farkoster, hur de är konstruerade för att kunna flyta, hur man får dem någorlunda stabila och hur man kan konstruera någon typ av motor för att driva dem framåt.

                                               Boat animated gif
Såklart ska vi landkrabbor försöka utöka vårt ordförråd i sjöfartsterminologi också, prata lite energiomvandlingar och kraftöverföring och se lite historiska och miljömässiga perspektiv på vägen. Och bygga egna båtar. Det är inte lätt, men spännande! Kreativiteten flödar, det skissas, testas och byggs hej vilt i klassrummet nu. Om två veckor blir det båtrace och presentation om fartygskonstruktioner och drift. Jag lär mig massor!

 

 

Boat animated gif

Sök på webbplatsen

Omröstning

Har du haft någon nytta av något på min hemsida? Fått någon inspiration? Av vad i så fall?

lektionstips, kemi (719)
18%

lektionstips, biologi (397)
10%

lektionstips, fysik (477)
12%

lektionstips, teknik eller matte (631)
16%

didaktik- och metodiktips (540)
14%

blogg eller länkar (193)
5%

annat (976)
25%

Totalt antal röster: 3933

Förra undersökningen handlade om vad ni läsare saknar mest på nätet, och resultatet visade att  bedömningsmatriser och olika former av stöd för formativ bedömning är det som efterfrågas absolut mest (35 röster av 57). Även laborationstips i no (13 av 57) och didaktik- och metodiktips i no (5 av 57) efterfrågas.  Ett fåtal saknade didaktik och metodiktips i matte (3 av 57) och en ansåg att det saknas stöd i institutionsarbetet (1 av 57).