martinas skoltips på nätet

en hektisk tid...

19.04.2010 22:32

Det är nu tätt mellan alla prov, inlämningsuppgifter, laborationer med tillhörande rapporter och annat som ska rättas och bedömmas, samtidigt som det också måste börja planeras för betyg, skriftliga omdömen, pedagogiska överlämnanden mm. Väskan till och från jobbet är både tung och otymplig, och jag måste skynda ifatt med rättningsarbetet -om inte annat så för ryggens skull. Patetiskt!

Ikväll har jag och två kollegor suttit och sambedömt 9:ornas miljöprojekt. Det är kanske inte särskilt tidseffektivt, men det känns som ett gott stöd och som en garant för att arbetena blir så korrekt bedömda som möjligt. Jag tror att det är värdefullt att ta sig tid till sambedömning regelbundet, att diskutera kvaliteer och brister i förhållande till betygsnivåer.

Sjuorna har fått börja på ett nytt avsnitt idag, magnetism. Det blev en hel del laborerande, kring framför allt vilka ämnen som är magnetiska och hur magnetfältet ser ut kring olika typer av magneter. I morgon, när jag ska på facklig utbildning, blir det en kollega som får ta första teoripasset kring magnetism. Det är verkligen en nackdel med fackligt engagemang, liksom vid all frånvaro (sjukfrånvaro, vab...) att man måste lämna ifrån sig lösryckta delar av den röda tråden i undervisningen.

Sök på webbplatsen

Omröstning

Har du haft någon nytta av något på min hemsida? Fått någon inspiration? Av vad i så fall?

lektionstips, kemi (719)
18%

lektionstips, biologi (397)
10%

lektionstips, fysik (477)
12%

lektionstips, teknik eller matte (631)
16%

didaktik- och metodiktips (540)
14%

blogg eller länkar (193)
5%

annat (976)
25%

Totalt antal röster: 3933

Förra undersökningen handlade om vad ni läsare saknar mest på nätet, och resultatet visade att  bedömningsmatriser och olika former av stöd för formativ bedömning är det som efterfrågas absolut mest (35 röster av 57). Även laborationstips i no (13 av 57) och didaktik- och metodiktips i no (5 av 57) efterfrågas.  Ett fåtal saknade didaktik och metodiktips i matte (3 av 57) och en ansåg att det saknas stöd i institutionsarbetet (1 av 57).