martinas skoltips på nätet

Kompetensutvecklingsvecka

26.10.2009 21:57

Så har den då kommit, veckan då våra elever ska få vila upp sig medan vi lärare kompetensutvecklas. Det är med blandade känslor vi tar oss an veckan. :/ Tidigare år har vi haft förmånen att kunna jobba ifatt med planering och rättningsarbetete, för att sedan få njuta av ledigheten och hitta ork och inspiration att klara resten av terminen. I år ska vi kompetensutvecklas. Allihop. Gemensam fortbildnig, en satsning mot dåliga elevresultat, kunskap i fokus. Självklart vill vi vara en del i arbetet för en effektivare skola, få bättre förutsättningar att klara vårt uppdrag, få ny input, nya idéer, fokusera på ett tydligare ledarskap, men vi behöver vår återhämtningspaus.  Blandade känslor.

 

Idag har vi lyssnat på två föreläsare. Den första var bra. Rinkebyskolans rektor Börje Ehrstrand var lätt att lyssna på. Han hade många bra synpunkter kring hur skolan och kommunerna måste få en helhetssyn på resurser och hur viktigt det är att arbeta med språk och kommunikation för att ungdomar ska kunna växa. Hoppas bara att kommunpolitikerna också får ta del av föreläsningen....

 

I morgon ska vi arbeta i skolövergripande ämnesgrupper, kring likvärdig bedömning, hur vi arbetar mot några utvalda strävansmål och kring olika sätt att jobba aktivt med formativ bedömning. Hoppas att det blir givande diskussioner.

 

Sök på webbplatsen

Omröstning

Har du haft någon nytta av något på min hemsida? Fått någon inspiration? Av vad i så fall?

lektionstips, kemi (716)
19%

lektionstips, biologi (394)
10%

lektionstips, fysik (474)
12%

lektionstips, teknik eller matte (629)
16%

didaktik- och metodiktips (537)
14%

blogg eller länkar (190)
5%

annat (873)
23%

Totalt antal röster: 3813

Förra undersökningen handlade om vad ni läsare saknar mest på nätet, och resultatet visade att  bedömningsmatriser och olika former av stöd för formativ bedömning är det som efterfrågas absolut mest (35 röster av 57). Även laborationstips i no (13 av 57) och didaktik- och metodiktips i no (5 av 57) efterfrågas.  Ett fåtal saknade didaktik och metodiktips i matte (3 av 57) och en ansåg att det saknas stöd i institutionsarbetet (1 av 57).