martinas skoltips på nätet

Mer än tre minuter för varje elev!

22.03.2010 20:03

Skolan blir inte bättre av att lärare tvingas undervisa fler elever under fler lektioner varje vecka. Det ger istället mindre tid för planering, förberedelser och utvärdering. Mindre tid för varje elev. 

Lärare behöver tid och resurser att möta varje elev utifrån elevens unika förmågor och svårigheter. Arbetsgivarna måste visa förtroende för lärarnas engagemang och vilja att stötta elevernas utveckling, och tillit till lärarnas kompetens. 
Om arbetsgivarna ändå inte anser att deras lärare har tillräckligt engagemang eller tillräcklig kompetens, så hjälper det knappast med mindre förberedelsetid eller mindre tid för att möta varje elev. Då behövs MER tid! MER tid till att se och förstå varje elev, MER förberedelsetid, MER utvärderingstid, MER tid för reflektion och MER tid för kompetensutveckling. 
Förtroendetiden behövs, och är redan fylld till brädden. Förtroendet är det lite si och så med...

Läs om LRs syn på vad skolan behöver här.

 

Sök på webbplatsen

Omröstning

Har du haft någon nytta av något på min hemsida? Fått någon inspiration? Av vad i så fall?

lektionstips, kemi (713)
19%

lektionstips, biologi (391)
10%

lektionstips, fysik (471)
12%

lektionstips, teknik eller matte (626)
17%

didaktik- och metodiktips (533)
14%

blogg eller länkar (187)
5%

annat (870)
23%

Totalt antal röster: 3791

Förra undersökningen handlade om vad ni läsare saknar mest på nätet, och resultatet visade att  bedömningsmatriser och olika former av stöd för formativ bedömning är det som efterfrågas absolut mest (35 röster av 57). Även laborationstips i no (13 av 57) och didaktik- och metodiktips i no (5 av 57) efterfrågas.  Ett fåtal saknade didaktik och metodiktips i matte (3 av 57) och en ansåg att det saknas stöd i institutionsarbetet (1 av 57).