martinas skoltips på nätet

spännande...

18.11.2009 18:24

Dagarna rullar på och för tillfället känns jobbet både spännande, utvecklande och varierande (... och lite stressande...).

Igår var det fackligt arbete som gällde, med heldagsutbildning inom frågor kring arbetstid och lönesättning (känns väl gaaaanska viktigt, lr?) följt av samverkansmöte för rektorsområdet. Vi står inför en stor omorganisation, och kommer i princip att få en ny skolledning den 1:e januari. Måste erkänna att detta känns både spännande och skrämmande. Man vet ju vad man har men inte vad man får, och det gäller att delta i utvecklingen av skolan så den formas som man vill...

I eftermiddag har jag varit på MC (möjligheternas centrum?) och deltagit i arbetet med att välja ut ett databaserat program för att jobba med elevdokumentation, IUP, skriftliga omdömen, frånvarorapportering, föräldrakontakter etc. Om vi hittar något program som kan hantera allting vi önskar oss av ett sådant program, så skulle det dagliga arbetet underlättas betydligt. Spännande!

Nu måste jag försöka hinna läsa lite labrapporter och planera genomgångar och laborationer inför morgondagen. Lite undersökning av olika alkoholer för 9an, och introduktion till ett kemiavsnitt om kemiska reaktioner för 7an.

 

Sök på webbplatsen

Omröstning

Har du haft någon nytta av något på min hemsida? Fått någon inspiration? Av vad i så fall?

lektionstips, kemi (716)
19%

lektionstips, biologi (394)
10%

lektionstips, fysik (474)
12%

lektionstips, teknik eller matte (629)
16%

didaktik- och metodiktips (537)
14%

blogg eller länkar (190)
5%

annat (873)
23%

Totalt antal röster: 3813

Förra undersökningen handlade om vad ni läsare saknar mest på nätet, och resultatet visade att  bedömningsmatriser och olika former av stöd för formativ bedömning är det som efterfrågas absolut mest (35 röster av 57). Även laborationstips i no (13 av 57) och didaktik- och metodiktips i no (5 av 57) efterfrågas.  Ett fåtal saknade didaktik och metodiktips i matte (3 av 57) och en ansåg att det saknas stöd i institutionsarbetet (1 av 57).