martinas skoltips på nätet

sportlov

21.02.2010 14:02

Så lyckades de sista hektiska dagarna masa sig fram och till slut övergå i ledighet. Gammal i gamet har man ju lärt sig att fortsätta andas lugnt och hålla ut, så kommer lovet oavsett vad som händer. Självklart hann jag inte allt jag tänkte innan, men förhoppningsvis får jag istället det gjort under lovet. 

I fredags höll jag på att få en riktigt jobbig morgon, sista dagen innan lovet. Jag och Sara hade planerat att dela på 81:an, för att kunna ta svåra diskussioner om media och pornografi så här i slutspurten på sesam-undervisningen, men vårt vik-system hade andra planer. Jag fick i uppgift att vikariera i tyska för både 7:orna och 6:orna. Jag som inte har läst ett ord tyska i hela mitt liv! Samtigigt visade det sig att Linda skulle ha NO med 82:an. Måttligt genomtänkt! Vi bytte. Det visade sig att 82:an skulle påbörja ett nytt avsnitt om tensider i kemin. Lysande! Så jag fick både bidra med en klockren genomgång kring polära och ickepolära ämnen, alkoholers och karboxylsyrors löslighet i vatten, naturliga tensider i ägg och syntetiska tensider i rengöringsmedel, följt av en rolig såpbubbellabb. Perfekt! Tacka vet jag NO istället för tyska!! =)  Love it!

Nu har jag en hel veckas ledighet framför mig. Eftersom jag ju faktiskt ganska nyligen tog mig ett extra-lov, så känner jag mig utvilad från start. Perfekt! Jag kan ägna hela veckan åt huvudskligen tre saker:

    1. Vara duktig hemma och samtidigt samla poäng i vår interna friskustävling på skolan; t ex bära in ved, skotta snö (behövs denna vargavinter), röja i källaren och städa Noahs garderob. De sista får jag väl inga poäng för, men bra iaf.  

    2. Roa mig med vad jag vill; åka och shoppa, kanske åka till Sannarpsbadet med barnen eller.... Tja de har nog egna förslag.. eller vila, slappa, slösurfa på nätet, pyssla med hemsidan.....

    3. Jobba ifatt med rättningsarbete, planeringar och skriftliga omdömen.

 

Perfekt!

Ha ett härligt sportlov alla, och njut av snön!! Vem vet när vi får en sådan här vinter igen?!?

 

Sök på webbplatsen

Omröstning

Har du haft någon nytta av något på min hemsida? Fått någon inspiration? Av vad i så fall?

lektionstips, kemi (739)
18%

lektionstips, biologi (416)
10%

lektionstips, fysik (596)
14%

lektionstips, teknik eller matte (651)
16%

didaktik- och metodiktips (560)
13%

blogg eller länkar (224)
5%

annat (995)
24%

Totalt antal röster: 4181

Förra undersökningen handlade om vad ni läsare saknar mest på nätet, och resultatet visade att  bedömningsmatriser och olika former av stöd för formativ bedömning är det som efterfrågas absolut mest (35 röster av 57). Även laborationstips i no (13 av 57) och didaktik- och metodiktips i no (5 av 57) efterfrågas.  Ett fåtal saknade didaktik och metodiktips i matte (3 av 57) och en ansåg att det saknas stöd i institutionsarbetet (1 av 57).