martinas skoltips på nätet

vargavinter o kompledigt

30.11.2010 08:08

 Denna veckan är åttorna på prao. Jag har haft väldigt många utvecklingssamtal och jobbat mycket med både PIM, fokusgruppen, schoolsoft och fackligt, så nu har jag massor med övertid att kompa ut. Skönt. Det blir två hela dagar ledigt denna veckan. Vårt nya arbetstidsavtal (inget nytt iofs, det nya är att vi i vår kommun och på vår skola numera har en lokal överenskommelse som följer gällande centrala avtal) är det bästa som någonsin har hänt mig arbetstidsmässigt. Rektor bidrar till att hitta lösningar som begränsar vår arbetsbelastning och minskar övertidsarbetet. Förr "löste vi allt i arbetslaget". ...eller vi skulle lösa allt i arbetslaget. Det innebar mycket övertid, tung arbetsbelastning och ingen ersättning eftersom det aldrig fick rapporteras in hur mycket man hade jobbat. Instruktionerna var att fördela arbetsbelastningen inom laget, men om alla gick på knäna då...?

 

Idag ska jag njuta av en dag hemma. Man njuter mer av lediga dagar som egentligen inte skulle vara lediga. Minsta sonen, 5 år, får stanna hemma från dagis och vi ska ta sparkstöttingen de tre kilometrarna ned till skolan för att gå på utvecklingssamtal med mellansonen i eftermiddag. Andrabilen är livlös, tålde inte kylan, men sparken blir bra. Mysigt!

Sök på webbplatsen

Omröstning

Har du haft någon nytta av något på min hemsida? Fått någon inspiration? Av vad i så fall?

lektionstips, kemi (703)
19%

lektionstips, biologi (381)
11%

lektionstips, fysik (462)
13%

lektionstips, teknik eller matte (516)
14%

didaktik- och metodiktips (524)
14%

blogg eller länkar (178)
5%

annat (860)
24%

Totalt antal röster: 3624

Förra undersökningen handlade om vad ni läsare saknar mest på nätet, och resultatet visade att  bedömningsmatriser och olika former av stöd för formativ bedömning är det som efterfrågas absolut mest (35 röster av 57). Även laborationstips i no (13 av 57) och didaktik- och metodiktips i no (5 av 57) efterfrågas.  Ett fåtal saknade didaktik och metodiktips i matte (3 av 57) och en ansåg att det saknas stöd i institutionsarbetet (1 av 57).